søndag 6. september 2009

Matauk og pølsemakeri

Vi var ute på en liten skogstur i dag hvor vi kom over et område med traktkantareller. Kantarellene var ikke av de største, men som soppkontrollørdamen sa - de små smaker like godt likevel! I tillegg fant vi piggsopp, som ble stekt og fortært til middag. Traktkantarellene tørker i stekeovnen nå, der skal de ligge og godgjøre seg i fem-seks timer på svak varme.


Forrige helg laget J og en venn av ham, Ed, ekte salsiccia slik de lager den i Emilia Romagna. Ed hadde forsøkt i mange år å få tak i oppskriften, men svaret var alltid at den inneholdt svinekjøtt og litt salt. Under årets Italiaferie lyktes det ham imidlertid endelig å få (lurt?) oppskriften fra ei kokke på en lokal trattoria. Resultatet var meget bra, til tross for at de nok bommet noe med saltmengden...

2 kommentarer:

Mykstart sa...

Kan du ikke legge ut oppskriften også da? Hadde vært så fint. Å få stappe si eiga pølse.. :-)

Gulltann og Pus sa...

De består av svinekjøtt og litt salt ;-) Hihi...